Medverkande körledare 1981 - 1990 talet CARINA KANDELL och BIRGITTA ISBERG
Medverkande 1990 talet - President och Ordförande: CARINA KANDELL - Dirigenter: Maria Wessman och Dan Molloy
Nästa år 2021 firar kören 40 års jubileum


Västerås Sweet Adelines


Västerås Sweet Adelines
Nr.1

Nr.2

Nr.3

Nr.4

Nr.5

Nr.6

Nr.7

Nr.8

Nr.9VÄSTERÅS SWEET ADELINES

Jukeboxen 1 - 5

En liveinspelning från Okt. 1981 gjord på
Wasa Gymnasiet i Stockholm
Kören var inbjudna till en show tillsammans med
Entertainmen, en manlig barbershop kör från Stockolm

1. Prairie Moone
2. Down by the River Side
3. Thank you Dear Lord
4. Side By Side
5. White Christmas

VÄSTERÅS SHOW CHORUS

Jukeboxen 6 - 9

En liveinspelning gjord av Kurt Fröberg
den 2 april 2016
Platsen är Carlforska skolan i Västerås
Showens namn: Modiga män
Dirigent: Maria Wessman
Kapellmästare: Micke Winterquist

Västerås Sweet Adelines VLT onsdagen 24 mars 1982


VLT måndagen 9 april 1984
Tidö Slott Västerås med Susanne Alfvengren


Kungsträdgården Stockholm i samband med "Vänliga Västmanland"


Västerås Show Chorus

Kören bildades av Birgitta Isberg och Carina Kandell den 2 september 1981. Vi var nio tjejer som sjungit i Aseakören (numera ABBkören)
men ville sjunga fyrstämmigt. Vi ansökte om medlemskap i Sweet Adelines, Tulsa Oklahoma och gick igenom deras trestegsintagning.
I maj 1983 blev vi chartrade och blev då officiellt medlemmar som Västerås Sweet Adelines i den världsomspännande organisationen Sweet Adelines (SAI)
SAI har ca 30 000 medlemmar fördelat i 34 regioner. Vi tillhör Nordic Light Region som har en kör i Danmark, en kör på Åland, en i Finland och sjutton i Sverige.

För att få vara kvar i organisationen måste man tävla minst vart tredje år och tävlingar i vår region anordnas varje år i maj. Man bedöms av fyra domare från USA som dömer i de fyra kategorierna; Music, Sound, Showmanship och Expression. Det är separata tävlingar för körer och kvartetter. Vi har flera kvartetter i kören, men bara en som tävlar; Halo. Vi har under åren tagit sju silver, fyra brons och 2005 tog vi GULD! Vi tävlade då i VM i Barbershop i Las Vegas 2006 och hamnade på en hedrande 21:a plats av 38 tävlande körer. Kören hade då 83 sångare på scenen, en del som kom tillbaka när vi skulle tävla i USA. Under 90-talet bytte vi namn till Västerås Show Chorus eftersom vår repertoar är väldigt varierad; vi sjunger inte ”bara” barbershop. Vi sjunger allt från Sommarpsalm, Bohemian Rhapsody till Anthem Blackbird och Colors… Vi sjunger i stämmor; Tenor, Lead, Bariton och Bas. När vi lär oss nya låtar måste noterna bort efter tre övningar,
för då sätter vi till koreografi för att ytterligare stärka budskapet i sången.

Idag har kören 45 medlemmar och två dirigenter; Maria Wessman och Dan Molloy. 2017 startade vi ett projekt där vi slagit ihop tre körer; KeyTown Eskilstuna, Gothia Show Chorus och Västerås Show Chorus; vi kallar oss GoKeyVest och är totalt 120 medlemmar och fem dirigenter. Vi tävlade för första gången i maj 2019 och vann brons! I oktober 2018 var vi 65 medlemmar från GoKeyVest i Japan i 10 dagar och vi hade konsert i Tokyo tillsammans med manliga och kvinnliga körer från Tokyu och vi hade även en utomhuskonsert på ett världsarv i Nikko; Toshugo Shrine. I år,2020, är tyvärr alla tävlingar och konserter inställda och vi får hitta nya vägar för att gå vidare. Just nu håller vi på med inspelningar där kören är indelad i tre grupper. Vi kommer att filma utomhus i spännande miljöer och sedan lägga ut dessa musikvideor på nätet istället för den konsert som skulle hållits i konserthuset den 17 oktober 2020. Carina Kandell, president och sjunger lead (melodistämman) i VSC.

Västerås Show Chorus


Medaljer som körerna vunnit under årenVLT lördagen 8 mars 2008

EM i Eindhofven 2014 Hair

show på Culturen 2016
Dan och Maria våra dirigenter2018

Bidragit med underlag och godkännande av publicering:
Carina Kandell -

Om du har tidningsutklipp, foton, bilder eller eventuell inspelad musik och vill låta mig publicera det här, så maila mig

LÄNKAR:STARTSIDAN

www.kvicksound.se